BIZTATÓ

 

"Kegyes szemeiddel tekintsd meg népedet,
segéld meg áldásra magyar nemzetedet.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el, szegény magyarokról."

(Boldogasszony Anyánk - részlet)

 


IDŐSZERŰ

 

Hit és tudás – A Teremtés Könyve alapján címmel nyilvános előadás-sorozatra kerül sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ könyvtárában (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). Második alkalommal november 7-én (hétfőn) 18.00 órára várja dr. Németh Norbert egyetemi lelkész, főiskolai tanár az érdeklődőket. Téma: Hogyan lehet a bibliai hat-napos őstörténet tanítását a mai tudományos ismereteink alapján elfogadni? – Természettudósok és teológusok termékeny és megnyugtató dialógusa.


Szombathelyi programajánlataink Szent Márton ünnepére:

Szent Márton-vesperás kezdődik november 11-én (pénteken) 17 órakor a Székesegyházban, majd ezt követi a fiatalok és iskolások lampionos felvonulása a Szent Márton Emlékparkhoz (itt koszorúzás és rövid ünnepi megemlékezés lesz). Másnap, november 12-én 10 órakor a szombathelyi székesegyházban Balás Béla kaposvári püspök főcelebrálásával mutatnak be Szent Márton-napi ünnepi szentmisét.


Az idei adventi ifjúsági lelkigyakorlat december 2-4. között lesz a Martineumban (Szombathely, Karmelita utca 1.). Jelentkezni Pados Katalinnál lehet az ifjúsági irodában: a 94/514-355 telefonszámon vagy a pados@martineum.hu e-mail címen.

Keressétek a híreket az Adventi ifjúsági lelkigyakorlatok... Facebook-oldalán is! 


HÍRNÖK

 

Október 15-én dél körül, "72 órás" élményekkel eltelve jártam a szombathelyi Szily János utcában. A Hittudományi Főiskola épületénél kisebb társaság állt körül egy éppen elkészült művet: Lancsics Bonifác bencés szerzetes, a "Boldogasszony anyánk", azaz a régi magyar himnusz szerzőjének emléktábláját. Az avatásra másnap délután került sor. Készítettem gyorsan néhány leleplezés előtti képet. (1. Lancsics Bonifác OSB emléktáblája, 2. Némethy Balázs (középen), az emléktábla alkotója és dr. Pem László főiskolai és egyházmegyei zeneigazgató (balra) megszemléli a kész munkát, 3. "Az utolsó simítás")

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© SZEIF Hírlevél Társulat

A bejegyzés trackback címe:

https://szeif.blog.hu/api/trackback/id/tr443332934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása