BIZTATÓ

Többé már soha semmi el nem választ Istentől,
Mert bennünk él a Föltámadt Krisztus Jézus.

(Taizéi ének)


IDŐSZERŰ

 

Hamarosan itt az idei adventi ifjúsági lelkigyakorlat, december 2-4. között találkozhatunk a Martineumban (Szombathely, Karmelita utca 1.). Horváth Gábor becsehelyi plébános, az egyházmegye ifjúsági bizottságának tagja vezeti a lelkigyakorlatot.
Keressétek a friss híreket az Adventi ifjúsági lelkigyakorlatok... Facebook-oldalán!


Hit és tudás – A Teremtés Könyve alapján címmel nyilvános előadás-sorozatra kerül sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ könyvtárában (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). Harmadik alkalommal november 28-án (hétfőn) 18.00 órára várja dr. Németh Norbert egyetemi lelkész, főiskolai tanár az érdeklődőket. Téma: A bibliai őstörténet és a mítosz. Világ- és eredetmagyarázat a hit fényében és mitologikus módszerrel – Mitologikus elemek a Bibliában.


HÍRNÖK

 

 

 

Idén is folytatódott a szép hagyomány: Szent Márton ünnepén lampionos felvonulással köszöntötték a szombathelyi gyerekek, fiatalok, polgárok Savaria szülöttét. 2011. november 11-én este is a Székesegyháztól a Szent Márton-templomig tartott az út, amelynek a végén ünnepség keretében Pados Katalin és Gueth László helyezte el a fiatalság koszorúját, amelyet az Aigner Géza atya által elindított hagyományként a nemzeti színek díszítenek.

Gueth László így élte meg az estét: "Nagy megtiszteltetés ért, mikor Pados Kata megkeresett a felkéréssel, hogy a Szombathelyi Egyházmegye fiataljai nevében helyezzem el a koszorút egyházmegyénk védőszentje, Szent Márton szobránál. Különösen felemelő volt, hogy mindezt fontos egyházi és világi méltóságokkal együtt tehettem! Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget!"

A Szent Márton Plébánia fiataljai megtartottak egy másik szokást is: a hideg időben meleg teával és Szent Márton-kiflivel kínálták meg a résztvevőket. Ezt a kiflit pedig már mindenki tudta: valaki mással megosztva kell elfogyasztani, miképpen Márton is kettéhasította köpenyét.

Fotók: SZEIF Hírlevél, vaskarika.hu, nyugat.hu (Nagyításért kattints a képekre!)


Mialatt szépen előrehaladt a leendő Szent Márton-témapark területének kiépítése, megjelent egy érdekes beszámoló a szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola honlapján. Kiderül az írásból és a fényképekből, hogyan érezték magukat az önkéntes fiatalok, miközben a 72 óra kompromisszum nélkül egyik projektjében dolgoztak: "kerítést bontottak a Martineumban"...


November 8-10. között Pécsett zajlottak a katolikus ifjúsági tanulmányi napok. A részletekért keresd a Vendégoldalon hivatkozott cikket (szerzője Kámán Veronika) és a Pécsi Egyházmegye honlapjának képgalériáját!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Pados Katalin


© SZEIF Hírlevél Társulat

A bejegyzés trackback címe:

https://szeif.blog.hu/api/trackback/id/tr563384015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása