BIZTATÓ

"A valóságot alapvetően kétféle módon: eszünkkel és szívünkkel, másképpen kifejezve: a hit és a tudás segítségével lehet megismerni. A két megismerési mód összeegyeztethető egymással, ezért a racionalitás korában a hívőknek nem kell szégyenkezniük a Biblia képes beszéde miatt, ugyanakkor az ész embereinek el kell fogadni, hogy a tudomány nem képes mindenre magyarázatot adni."

(Náray-Szabó Gábor)


IDŐSZERŰ

 

Hit és tudás – A Teremtés Könyve alapján címmel nyilvános előadás-sorozatra kerül sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ könyvtárában (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). Először október 24-én (hétfőn) 18.00 órára várja dr. Németh Norbert egyetemi lelkész, főiskolai tanár az érdeklődőket. Téma: A hit és a tudomány egymás riválisai vagy testvérei? – A hit és a tudomány viszonyának történelmi vizsgálata.


HÍRNÖK

 

72 óra kompromisszum nélkül

martinus.hu-n megjelentek a beszámolók a Vas megyei 72 órás megmozdulásokról, ezekből válogattunk:

"A három történelmi keresztény egyház összefogásaként megvalósuló, egész országon átívelő önkéntes megmozdulás felhívására 2011. október 14. és 16. között összefogtak a szombathelyi szalézi oratórium tagjai is, hogy közel 40 fővel, segítőkkel, animátorokkal, gyerekekkel és szaléziakkal közösen, együtt végezzék el az oratórium takarítását, díszítését és a Szalézi tér rendbetételét." (Németh Gergely tudósítása)
"Sorokpolányi, szentpéterfai és jáki hittanosok szemetet szedtek hitoktatóik vezérletével. Sorokpolányban időseknek segítettek tüzelőt aprítani, a gyerekek fedett helyre hordták a fát, Jákon pedig a temetőkert rendbetételében illetve időseknek, egyedülállóknak süteményosztásban is segítettek a helyi hittanosok. A szombathely-szöllősi Jézus Szíve Plébánia egyik hittanos csapata szemet szedett és a templom környékét tisztította meg, másik csoportjuk pedig a bogáti Idősek Otthonába látogatott el, hogy beszélgetéssel, gesztenyebábuk készítésével kedveskedjen a lakóknak. A Szent Kvirin Szalézi Plébánia fiatal animátorai és hittanosai oratóriumukat takarították és dekorálták ki az akció keretében, továbbá ők is szemetet szedtek templomuk és a pláza környékén.

Az oladi Szentháromság Plébánia ifjúsági közössége, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium tanulói, a Hefele Menyhért Szakképző Iskola és a Puskás Tivadar Szakképző Iskola diákjai a szombathelyi Margaréta Óvoda kerítését festették le három nap alatt. Hozzájuk celldömölki, kőszegi és más szombathelyi önkéntesek is csatlakoztak, többek között a Változó Világért Alapítvány Horizont programjában tevékenykedő fiatalok. Szombaton a Gagarin utcai Szakosított Intézet ablakai tisztultak meg ügyes női kezek által, délután ugyanitt gitáros műsort adtak fiatalok a Fehér Bot ünnepéhez kapcsolódóan. Szombat délelőtt a református templomnál kisebb-nagyobb felújítási, karbantartási munkákra került sor. Egy – főként a Herman Ottó Szakképző Iskola diákjaiból álló – csoport a szombathelyi Hősi temetőben hadisírokat térképezett fel, adatokat egyeztetett, ennek folytatásaként az adatokat számítógépre viszik és egy erre készülő adatbázis segítségével könnyen kikereshetők lesznek nevek, nemzetiségek, rendfokozatok, halálozási dátumok. (...) A szombat délutánt a rumi kastélyban töltöttük, itt ajtófestéssel, parkrendezéssel, diószedéssel és ablaktisztítással voltunk a gyermekotthon és dolgozóik segítségére. Szombaton és vasárnap önkéntes fiatalok tevékenykedtek Velemben, a gesztenyeünnepen is. Vasárnap délután szombathelyi fiatalok látogattak el a táplánszentkereszti Idősek Otthonába, sakkoztak, beszélgettek, süteményt vittek és Bibliát osztottak." (Pados Katalin és Gombos Katalin tudósítása

A teljes cikkek és érdekes fényképek elérhetők a hivatkozásokra kattintva.


© SZEIF Hírlevél Társulat

A bejegyzés trackback címe:

https://szeif.blog.hu/api/trackback/id/tr683319279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása