BIZTATÓ

 

Ti nem hal(l)ottatok a 72 óráról?

 

 

„Sokra tartom azokat, akik viszonzás elvárása nélkül időt, odafigyelést, tudást, bármilyen munkát kompromisszumok nélkül adnak másoknak. De nincs is igazam, hiszen mindig van ellenszolgáltatás: a sikerélmény, amit a pozitív változás hoz úgy, hogy személyes közünk volt hozzá.”
Bombera Krisztina (műsorvezető, MTV) 

HÍRNÖK

 

72 óra kompromisszum nélkül

 

A múlt héten zajlott az az önkéntes akció, amelyet Magyarországon először a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Fóruma (SZEIF) és a Győr Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum (GYEKIF) szervezett meg 2006-ban. A 2007 óta országossá vált programot immár negyedik alkalommal szervezte meg az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány (ÖKI). Nézd meg a 72 óra összefoglalóját (köszönet érte a Magyar Kurírnak), majd olvasd el beszámolónkat az egyik szombathelyi projektől!

 

Regulysok Bogáton

Vajon mi vehet rá iskolásokat, hogy péntek délután a jól megérdemelt pihenés helyett újra a suli előtt várakozzanak? Annamari, Barbara, Bogi, Bence, Milán, Ricsi és Zoli tettek így október 14-én 14 óra után: a szombathelyi Reguly Antal Általános Iskola előtt várták kisérőiket (köztük iskolai hitoktatójukat), hogy elbuszozzanak a bogáti Idősek Otthonába.

A negyedórás utat és a kilenc megállót maguk után hagyva elhangzott a jelszó: 72 óra kompromisszum nélkül. A buszmegállóban felvették a sálakat és kitűzőket, sőt a lányok magukkal hozták "72 órás" pólóikat is, amiket tavaly a szőlősi tereprendezés során kaptak. Hamar beértek a kastély közösségi termébe, ahol az idősek mellett birtokba vették munkaasztalaikat. A bemutatkozás után a táskákból előkerültek a dísztökök, vadgesztenyék, szerszámok. A 6-7. osztályos fiúk gesztenyebábokat (embereket, lovat) kezdtek készíteni, a nyolcadikos lányok pedig kifaragtak majdnem minden tököt: alig hagytak néhányat a fiúknak.

Az otthon lakói eleinte tartózkodóan fogadták a fiatalokat, de később egyre érdeklődőbbek lettek, végül sokan meghatódva fogadták a saját kezűleg készített ajándékokat. A kapcsolatnak lesz folytatása, decemberben betlehemes műsorral térnek vissza az iskolások.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© SZEIF Hírlevél Társulat 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeif.blog.hu/api/trackback/id/tr653311989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása