BIZTATÓ

»Egyszer Szent Miklós egész tartományát éhínség sújtotta, úgyhogy mindenütt elfogyott az élelem. Isten embere hallván, hogy búzával megrakott hajók kötöttek ki, rögtön odasietett, és kérlelte a hajósokat, ha többel nem, hajónként csak száz mérő gabonával segítsenek az éhínségtől elcsigázott embereken. Azok így válaszoltak: „Nem merjük megtenni, atyánk, mert lemérték Alexandriában, s hiánytalanul kell a császár csűrjeibe szállítanunk.” A Szent így válaszolt nékik: „Tegyétek csak, amit mondok, és Isten erejében ígérem néktek, hogy nem lesz károtok a királyi számtartónál.” Így is tettek, és ugyanazt a mennyiséget adták át a császár hivatalnokainak, amelyet Alexandriában fölvettek. Elhíresztelték a csodát, és nagy dicsérettel magasztalták szolgájában Istent. A gabonát pedig kinek-kinek szükséglete szerint osztotta szét Isten embere, úgyhogy az csudamód két éven át nemcsak hogy szükségleteiket elégítette ki, hanem bőségesen maradt vetőmagnak is.« (Legenda aurea) 


IDŐSZERŰ

 

2011. december 7-én (szerdán) 11.30 órakor kerül sor a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség ünnepélyes megáldására, helyszín: NYME Savaria Egyetemi Központ A épületének II. emelete (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). Mottó: "Nyissátok ki a kapukat Krisztus előtt, ne féljetek!" (II. János Pál pápa).


A szombathelyi Brenner János Nevelési Központ kisiskolásainak betlehemezése megtekinthető december 12-én 10:25-től a Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ emeleti aulájában (Szombathely, Nyitra u. 15.), december 13-án a Szent Norbert-templomban, december 14-én délben a Fő téren a Szombathelyi Advent keretében, december 16-án 14 órakor a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában (Szombathely Antall József tér 1.). Ezeken kívül még a kórházban és egy idősotthonban is szerepelnek a gyerekek.


Hit és tudás – A Teremtés Könyve alapján címmel nyilvános előadás-sorozatra kerül sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ könyvtárában (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). Negyedik alkalommal december 12-én (hétfőn) 18.00 órára várja dr. Németh Norbert egyetemi lelkész, főiskolai tanár az érdeklődőket. Téma: Az ember teremtése és bűnbeesése – A bűnbeesés előtti és utáni Éden.


HÍRNÖK

 

2011. november 26-án a budapesti Gödör-klubban rendezték meg "EVS live!" címmel az FH-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat éves záró rendezvényét. Ekkor zajlott az év legjobb ifjúsági szervezeteinek, szakembereinek díjazása is. A nyugat-dunántúli régióban Takácsné dr. Pálhegyi Beáta szombathelyi ifjúsági referens kapta az elismerést, mint olyan szakember, aki városában sokat tett a fiatalokért és az ifjúságügyért. Mi is köszönjük Beának a munkáját, például az idei 72 órás programunk "nem jöhetett volna létre, ha nincs" az ő lelkiismeretes támogatása! J


A Magyar Kuríron jelent meg a napokban sajtóbeszámoló a szombathelyi Egyetemi Lelkészség eddigi történetéről, ebből idézzük a következőket:

»A Savaria Egyetemi Központ és a Szombathelyi Egyházmegye együttműködésével jött létre ez év szeptemberében az Egyetemi Lelkészség, melynek hivatalos megáldását és bemutatását december 7-én fogják ünnepelni. Szeptembertől Németh Norbert, a lelkészség vezetője kurzus tart a hallgatók számára „Hit és tudás” címmel, melyért a résztvevők kreditpontot szerezhetnek. Németh Norbert a sajtótájékoztatón annak a fontosságáról beszélt, hogy az erős katolikus identitású városban részt kell vennie az egyháznak a jövő értelmisége képzésében, elérhetővé kell tennie a katolikus válaszokat a politika, gazdaság, tudomány által felvetett kérdésekre, de a kereső ember kérdéseire is. Németh Norbert hangsúlyozta, nem ideológiai meggyőzés a cél, hanem az ismeretek, vélemények ütköztetése. Az első ízben meghirdetett kurzusra 31 egyetemista iratkozott be, de számos külsős is hallgatja az előadásokat, így már két helyszínt kinőttek. A lelkész örömét fejezte ki, hogy az egyetemmel létrejött a jó együttműködés. Ezt jól példázza az egyetemen elhelyezett adventi koszorú, és a hallgatók, tanárok jelenlétében a rektor ünnepi köszöntőjével lezajlott gyertyagyújtás.

Németh Norbert arról is beszámolt, a hallgatók kezdeményezték, hogy az idősotthon lakói és a fogyatékkal élők számára műsort adnak. Kiemelt öröm, „hogy a diákok oda tudnak állni egy betegágy mellé és ünnepet tudnak szerezni másoknak”(...)«


© SZEIF Hírlevél Társulat

A bejegyzés trackback címe:

https://szeif.blog.hu/api/trackback/id/tr33429341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása